José Gonkel

Naast mijn werk als intensive care verpleegkundige heb ik een hobby: honden. Mijn interesse in hondengedrag is sterk toegenomen, doordat ik met mijn eigen honden diverse Jose-Gonkel-dog-Controlcursussen volgende op verschillende hondenscholen. Zo kreeg ik ervaring met verschillende trainingsmethoden. Mijn voorkeur gaat uit naar diervriendelijke methoden, welke de band tussen baas en hond verstevigen.

Dit resulteerde in het volgen en afronden van diverse professionele opleidingen. zie certificering

Sinds maart 2007 is mijn praktijk voor gedragstherapie gevestigd onder de naam Dog-Control regio Enschede. Sinds juni 2010 een tweede lokatie regio Hardenberg. Met veel plezier hoop ik u te kunnen adviseren bij preventie en/of behandeling van probleemgedrag van uw hond.

Beroepsvereniging

Lid Beroepsvereniging Wij zijn aangesloten bij Alpha, Nederlandse Vereniging Van Gedragstherapeuten Voor Honden onder lidmaatschapsnummer  1282

www.honden-gedragstherapie.nl

 

Eigen activiteiten

Met mijn eigen honden ben ik actief bij de Reddingshonden Werkgroep Overijssel R.W.O. Middels deze activiteit, krijgen mijn honden de mogelijkheid zich te ontplooien in bezigheden die aansluit bij hun raseigenschappen. Dit is teamwork voor geleider en hond. De neus van de hond is een specifiek en fantastisch orgaan. Dit wordt optimaal gebruikt bij het zoeken naar vermiste mensen. Daarnaast coach ik reddingshondenteams. Ik vind het erg leuk om de begeleiders en honden samen te zien groeien op het gebied van vlaktezoeken, het zoeken in het puin en gebouwen en het vervolgen van menselijke geursporen (mantrailen)

 

 

Patricia Rutte

In 2009  ben ik afgestudeerd als gediplomeerd gedragstherapeute bij het Van Hall Instituut Leeuwarden / Dogvision en nam ik het aanbod van Jose Gonkel aan om haar in haar praktijk te ondersteunen. Enerzijds omdat we eenzelfde werkwijze en achtergrond (van Hall) hebben, maar ook zeker omdat we elkaar aanvullen. Onze filosofie is dan ook dat twee meer weten dan één en daar bent u als klant natuurlijk bij gebaat! 


Ik ben geboren en getogen in Twente en opgegroeid met honden. De afgelopen twintig jaren heb ik naast gehoorzaamheid ook veel jachttraining gedaan. Ik heb momenteel een Vizsla (een staande Hongaarse jachthond) waar ik zweetwerk mee doe (speuren van bloed in de natuur). Naast het feit dat mijn hond mijn maatje is, vind ik het ook leuk om met hem te werken. Plezier voor baas en hond staan bij mij voorop. Diezelfde insteek heb ik ook bij het begeleiden van bazen met hondenproblemen of simpelweg bij het opvoeden van hun hond. Voor mij is het altijd een uitdaging om mensen te laten zien hoe ze met plezier hun hond iets kunnen leren of gedrag kunnen veranderen. Tijdens mijn studie gedragstherapie heb ik ook met veel plezier les gegeven aan groepen. Toch blijft mijn insteek altijd dat ik graag les geef op maat en dat maakt dat ik bij voorkeur mensen persoonlijk of in tweetallen begeleid. Zo krijgen baas en hond de aandacht die ze verdienen en kunnen wensen en/of specifieke problemen beter worden behandeld.